Гал тогоо нь өөр өөр орон зай, гэр ахуйн хэрэгцээнд нийцүүлэн хийгдсэн байдаг ч аливаа гал тогооны өрөөг хуваахдаа дагаж мөрдөх ёстой нэг алтан дүрэм байдаг. Таван үндсэн бүсийн тойм, газар тус бүрийн хамгийн тохиромжтой байршлыг зурагт харуулав. Энгийн боловч таныг гайхшируулж, хоол хийхэд тань илүү хялбар болгоно.

Гал тогооны ашигтай 5 бүс гэж юу вэ?

1-р бүс- Food storage/ Хоол хүнс хадгалах

Нэрнээс нь харахад энэ газар нь хүнсний зүйл хадгалах зориулалттай. Ердийн гал тогооны өрөөнд хөргөгч, амархан мууддаггүй, жимс жимсгэнэ, хүнсний ногоо хадгалах шүүгээ байрлуулахад тохиромжтой газар . Үүнийг хийх арга бол эдгээр бүх хэрэгцээг хангах босоо кабинет, эвсэл босоо хөргөгч хийхэд тохиромжтой. Хэрэв танд зай байгаа бол богино долгионы зуухаа байрлуулж болно . Тохиромжтой байршил нь гал тогооны төгсгөлд байрлуулж өгөх хэрэгтэй.

2-р бүс- Regular storage/ Тогтмол хадгалалт

Энэ бүс нь гал тогооны өрөөнд хэрэгтэй бусад бүх зүйлийг хадгалахад зориулагдсан. Үүнд тогоо, таваг, сав суулга, хутганы хэрэгсэл, гал тогооны хутга зэрэг багтана. Энэ бүгдийг нэг дор хадгалах зорилго нь хоол хийх явцад эд зүйлсийг авахад хялбар байршуулна.

Хоол хүнс хадгалах болон хоол хийх бүсүүдийн хооронд хийх илүү тохирмжтой.

3-р бүс- Cooking zone / Хоол хийх

Энэ гал тогооны бүс нь хоол хийхэд зориулагдсан байдаг. Бэлтгэх хэсгээс тусад нь шийдэж өгвөл илүү цэгцтэй. Өдөр тутмын хоол хийх сав суулга хадгалах шүүгээний хажууд хийлгэвэл илүү тохиромжтой. Өөрөөр хэлбэл 2-р бүсийн хажууд байршуулбал та хоол хийж байх явцдаа хэрэглэгдэх халбаган шанага гэх мэт зүйлүүдийг авахад танд илүү хялбар байх болно.

4-р бүс- Prepare zone / Бэлтгэх хэсэг

Та хоол хийх хэсгийн баруун талд бэлтгэх зориулалттай гал тогооны өрөөний зайг хадгалах хэрэгтэй. Бэлтгэх болон хадгалах бүсүүд нь хоол хийх талбайн хоёр талд байрлах нь үр ашгийн шулуун шугамыг бий болгодог. Таны бэлтгэлийн бүсэд хутганы тавиур, зүсэх самбар, халуун ногоо хадгалах тавиур, холигч зэрэг хэрэгслүүд багтаж болно.Хоол хийх хэсгийн хажууд байрлуулбал илүү тохиромжтой.

5-р бүс- Cleaning Zone/ Цэвэрлэгээний хэсэг

Цэвэрлэгээний талбайгаа гал тогооныхоо хамгийн төгсгөлд байрлуулах нь бохир аяга тавгаас зайлсхийж, орон зайг эрүүл ахуйн шаардлагад нийцүүлэх болно. Энэ нь зуух руу ус асгарах магадлалыг бууруулж, сав суулгыг салгах хүртэл хатаах хангалттай зайг олгоно. Эцэст нь гал тогооныхоо энэ хэсгийг ийм байдлаар байрлуулснаар та маш их хүсэж буй алтан гурвалжин бий болно. Та хөргөгч, зуух, угаалтуурыг гурвалжинд байрлуулж, хамгийн их үр ашигтай байлгах боломжтой. Хоол хүнс хадгалах бүсийн эсрэг талд, эгнээний төгсгөлд хийвэл тохиромжтой.